Ρύθμιση του πόνου

Σύμφωνα με τον Weichel “ο πόνος είναι κραυγή του συνδετικού ιστού για ενέργεια”.

 

Βάση αυτού του σκεπτικού, η μέθοδος BICOM κατά προτεραιότητα ελέγχει, κι όπου χρειάζεται εξισορροπεί, την ροή της ενέργειας στους ιστούς. Αυτό το ενεργειακό μπλοκάρισμα είναι και ο λόγος που πολλές φορές οι συνήθεις εφαρμογές φυσικοθεραπείας στα διάφορα σύνδρομα πόνου δεν βοηθούν αρκετά.

Εφόσον έχει επιτευχθεί το ενεργειακό ξεμπλοκάρισμα τότε έχει νόημα να ακολουθήσουν τα θεραπευτικά προγράμματα για την αντιμετώπιση του πόνου ή και της φλεγμονής.

Οι συνηθέστερες εκδηλώσεις πόνου που αντιμετωπίζονται με μεγάλη επιτυχία με τη μέθοδο του βιοσυντονισμού ΒICOM είναι:

 

Αυχενικό σύνδρομοΠόνοι μέσης / οσφυαλγίαΠόνοι περιόδου Μυīκοί πόνοιΤενοντίτιδαΙσχιαλγία
 Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα  Επικονδυλίτιδα
 «Ψύξη», «πιάσιμο»  Πόνοι από τραυματισμούς
 Οστεοαρθρίτιδα  Πονοκέφαλος / ημικρανία
 Αρθριτικοί / ρευματικοί πόνοι  Περιαρθρίτιδα

 

Η παρέμβαση του βιοσυντονισμού στον πόνο.

 

Η θεραπεία του πόνου με τη συσκευή βιοσυντονισμού Bicom* είναι μια από τις πιο επιβραβευτικές μορφές αντιμετώπισής του. Ο ασθενής έρχεται με πόνο και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα (αμέσως, μετά από λίγες ώρες ή μέρες) ο πόνος έχει μειωθεί και σε πολλές περιπτώσεις έχει εντελώς εξαφανιστεί!

Στην περίπτωση που ο πόνος είναι οξύς, η αγωγή επικεντρώνεται σε αυτόν. Αν όμως, η κατάσταση είναι χρόνια, τότε η αντιμετώπισή του είναι τελείως διαφορετική. Χρειάζεται να εντοπιστούν οι επιβαρυντικοί παράγοντες, οι οποίοι μπορεί να δημιουργήσουν μπλοκαρίσματα στην θεραπεία. Μερικοί από αυτούς είναι η επιβάρυνση από επιζήμιες ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες (π.χ. γεωπαθητικό στρες), τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα ουλών του σώματος, το μπλοκάρισμα στη κροταφογναθική άρθρωση. Η εξισορρόπηση αυτών των καταστάσεων δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη αγωγή με μακροχρόνιο αποτέλεσμα.

Οι αιτίες για να εμφανιστεί ένας πόνος μπορεί να είναι πολλές. Είναι δε σημαντικές για την σωστή αντιμετώπισή του. Ένα λειτουργικό πρόβλημα σε κάποιο όργανο μπορεί να αντανακλά τον πόνο σε μια τελείως διαφορετική περιοχή, ακόμα και μακριά από το σημείο από το οποίο αυτός προέρχεται (Πίνακας 1). Και αντίστροφα, προβλήματα σε αρθρώσεις ή σπονδύλους μπορεί να προκαλούν πόνο σε συγκεκριμένα όργανα. Το ψυχολογικό στρες μπορεί να κάνει τον πόνο εντονότερο. Ένα συναίσθημα μπορεί να «εγκατασταθεί» ενεργειακά στα κύτταρα και να «τροφοδοτεί» τον πόνο για πολλά χρόνια.

 

Πίνακας: Ενεργειακές συσχετίσεις

Τοποθεσία πόνου Όργανο
Λαιμός Νεφρά ή στομάχι
Δεξιός ώμος Χοληδόχος κύστη
Αριστερός ώμος Καρδιά
Ωμοπλάτη Πνεύμονες
Αγκώνας Συκώτι
Καρπός Σπλήνα/Πάγκρεας
Γοφός Έντερο
Γόνατο Χοληδόχος κύστη
Αστράγαλος Ουροδόχος κύστη

 

Ο Άρης Μ., ετών 34, εκπαιδευτικός με 6 ώρες ορθοστασίας καθημερινά ήρθε με χρόνιους πόνους στα γόνατα και στον αυχένα. Κατά την πρώτη επίσκεψη έγινε αγωγή στον αυχένα, ο οποίος βελτιώθηκε κατά 100% μέσα στις επόμενες μέρες και δεν τον έχει ξαναενοχλήσει. Ο πόνος στα γόνατα βρέθηκε να προέρχεται από την οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης. Μετά την αγωγή, η οποία αφορούσε την εξομάλυνση ενεργειακού μπλοκαρίσματος στην μέση, που υπήρχε από την παιδική ηλικία, ο Άρης σηκώθηκε και ένιωσε τα γόνατά του πιο δυνατά και πιο σταθερά.

Η Σταυρούλα Μ., ετών 36, έπασχε για πάνω από 20 χρόνια από πόνους στην μέση. Όταν ο πόνος ήταν εντονότερος αντανακλούσε και στα πόδια, άλλοτε στο δεξί κι άλλοτε στο αριστερό, σε βαθμό που δεν μπορούσε να ντυθεί, να μπει ή να βγει από το αυτοκίνητο. Η εξέταση έδειξε συσχέτιση του πόνου με ένα χτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού κατά την εφηβεία και με τη δεξιά ωοθήκη. Μετά την ειδική αγωγή βιοσυντονισμού, η οποία έγινε δύο φορές, και για πάνω από ένα χρόνο τώρα δεν έχει ενοχλήσεις ούτε από την μέση ούτε από τα πόδια της.

Ο Σταμάτης Κ., ετών 46, είχε προγραμματισμένο χειρουργείο λόγω κήλης στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης. Για πάνω από έξη μήνες υπέφερε από εντονότατο πόνο στο δεξιό ώμο και μπράτσο. Δεν αντιδρούσε ούτε στα πιο δυνατά αναλγητικά. Μία εφαρμογή βιοσυντονισμού εντοπισμένη προς την κήλη στον αυχένα, την νευραλγία και την περιαρθρίτιδα, που εντοπίστηκε επίσης στον ώμο αυτόν  τον απάλλαξε από τον πόνο μόλις 6 ώρες αργότερα. Η εγχείρηση ματαιώθηκε. Από τότε έχει περάσει ενάμισης χρόνος.

Η Μαρία Κ., ετών 66, έπασχε από πόνους στα γόνατα λόγω εκφυλιστικής οστεοαρθρίτιδας. Μου είπε πως θα με ευγνωμονεί αν καταφέρω να μειώσω τον πόνο έστω κατά 10%. Μετά την πρώτη κιόλας εφαρμογή ο πόνος μειώθηκε κατά 90%! Κάναμε και μια δεύτερη εφαρμογή και δεν την ξαναείδα. Έχουν περάσει έκτοτε τρισήμιση χρόνια.

Αποτυπωμένη στο μυαλό μου όμως είναι η εικόνα της κυρίας Γεωργίας Γ., ετών 62, η οποία ήταν από τις πρώτες περιπτώσεις σοβαρού πόνου στο ιατρείο μου. Έπασχε από πόνο στη μέση και για χρόνια δεν μπορούσε να σκύψει. Μετά την πρώτη εφαρμογή, η οποία αφορούσε κυρίως ξεμπλοκάρισμα στη ροή της ενέργειας σ’ αυτήν την περιοχή της σπονδυλικής στήλης, τα αποτελέσματα ήταν ανέλπιστα. Στην επόμενη επίσκεψη έκανε επικύψεις μπροστά μου για να μου δείξει πώς βελτιώθηκε η κινητικότητά της και μου είπε: «Είναι απίστευτο. Πήγα σε καθηγητάδες για να μου λένε ότι πρέπει να μάθω να ζω με τον πόνο και τώρα κοιτάξτε με τι κάνω!». Τέτοιες περιπτώσεις ανακουφισμένων ασθενών δίνουν τεράστια ικανοποίηση στον θεραπευτή.

Τα άτομα που στρέφονται προς τις διαφορετικές μορφές θεραπείας είναι αυτά που έχουν χάσει κάθε ελπίδα από τους συμβατικούς τρόπους (φάρμακα, φυσιοθεραπείες). Όταν ερωτώμαι για ένα συγκεκριμένο πρόβλημα πόνου δεν υπόσχομαι αποτελέσματα. Λέω, όμως, ότι από την πείρα μου, υπάρχουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις ποσοστά επιτυχίας, που αγγίζουν ή και ξεπερνούν το 80%. Προτρέπω λοιπόν, τον καθένα να δώσει στον βιοσυντονισμό την ευκαιρία για έστω δύο εφαρμογές. Δεν υπάρχουν παρενέργειες από αυτή την μέθοδο, είναι απόλυτα ασφαλής κι ανώδυνη. Παράλληλα επιδρά χαλαρωτικά στο νευρικό σύστημα και τονώνει το ανοσοποιητικό.

 

Κασσάνδρα Μουγιάκου – ιατρός

 

* Υπάρχουν πολλές συσκευές βιοσυντονισμού, οι οποίες όμως έχουν πολλές τεχνικές και τεχνολογικές διαφορές. Η συσκευή Bicom εφαρμόζει την αγωγή κατευθείαν στο σώμα του ασθενούς, χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση σκευασμάτων, ενώ χάρη στην μετατροπή του ηλεκτρομαγνητικού σήματος σε μαγνητικό, δίνει καλύτερα και ταχύτερα αποτελέσματα.